Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Sikkerhedsstyrelsen tjekker elinstallationerne hos 100 landbrug og gartnerier

Sikkerhedsstyrelsen besøger 100 landbrug og gartnerier fra maj måned og frem. Tilsynet er en del af en treårig screeningskampagne, hvor dele af elinstallationerne hos alle brancher bliver gennemgået – og det er gratis.

Snart vil 100 landbrug og gartnerier modtage besked i e-Boks fra Sikkerhedsstyrelsen om, at styrelsen vil komme på tilsyn hos dem og gennemgå dele af elinstallationerne.

Tilsynet skal sikre, at sikkerheden med elinstallationer er i top.

- Vi kigger selvfølgelig på eltavlen, og så gennemgår vi dele af installationerne. For landbrug og gartneriers vedkommende vil det især være i produktionsområderne, siger kontorchef for Kontrol og Anlæg i Sikkerhedsstyrelsen Søren Assenholt Muff.

Landbruget har nogle særlige udfordringer i forhold til elinstallationer.

- Vi ved, at når der for eksempel er korn og halm, så er der risiko for mus og rotter. De kan godt lide at gnave i ledninger, og brud på ledninger giver risiko for brand. Derfor er der særlige krav til beskyttelse af kablerne hos landbrug. Ved tilsynet vil vi blandt andet kigge efter, om kablerne er sikret korrekt mod gnavere, uddyber kontorchefen.

Man får besked minimum 14 dage, før besøget skal finde sted. De 100 landbrug og gartnerier er tilfældigt udvalgt.

Sikkerhedsstyrelsen har brug for hjælp til at komme ind og få adgang til eltavlen. Det vil også være en hjælp for de tilsynsførende, hvis en person på landbruget eller i gartneriet vil hjælpe dem rundt i de dele virksomhedens produktion, hvor der skal kigges på installationerne.

Tilsynet er gratis og en del af en treårig screeningskampagne, hvor alle brancher får kigget elinstallationerne efter i sømmene. Det skal sikre, at styrelsen får et overblik over, hvor der er størst sikkerhedsmæssige udfordringer med installationerne, så man kan føre mere risikobaserede tilsyn i fremtiden.

Efter tilsynet får landbruget eller gartneriet besked om, om der er fejl i installationerne, som skal rettes.

Om Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen er blandt andet kontrolmyndighed i forhold til elinstallationer i Danmark.

Det betyder dels, at styrelsen udsteder og fører kontrol med autorisationer til elinstallatørvirksomheder og dels, at styrelsen fører kontrol med tilstanden for elinstallationer generelt. Kontrollen er både af installationer i private boliger og erhvervslokaler, på byggepladser, hos grusgrave og andet.

Formålet med kontrollerne er at sikre, at elsikkerheden på installationer i Danmark er i top. Fejl i installationer kan medføre alvorlige ulykker såsom brand og elektrisk stød.

Kontakt Sikkerhedsstyrelsen ved spørgsmål på www.sik.dk.

Seneste nyt fra lf.dk