Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Bred tilslutning bag lov om målrettet regulering

Både S og R stemte sammen med DF for regeringens lovforslag. Det skaber sikkerhed for fremtiden. L&F arbejder videre med knasterne.

Lovforslaget om målrettet regulering for 2019 blev tirsdag tredjebehandlet i Folketinget og endte med bred opbakning til trods for, at partierne tilbage i januar måned ikke kunne finde til enighed. Dengang blev der arbejdet for et bredt forlig uden held, men nu ender den målrettede regulering alligevel med bred opbakning. Det er selvfølgelig en stor styrke, at loven er bredt forankret.

 

Loven beskriver reglerne for målrettet regulering i 2019, som på nogle områder vil ligne ordningen om de målrettede efterafgrøder for 2017 og 2018, men der vil dog være flere virkemidler til rådighed – herunder tidlig såning af vinterkorn og frivillig normreduktion.

 

L&F arbejder for forbedret ansøgningsmodel

I L&F er vi tilfredse med, at der bliver en frivillig runde med kompensation før et obligatorisk krav, og vi arbejder nu for en forbedret ansøgningsmodel, som sikrer maksimal miljøeffekt for de tiltag som iværksættes under den målrettede regulering. Samtidig vil vi have afskaffet først til mølle-princippet, således at vi får en mere forudsigelig og målrettet model.


Behov for flere virkemidler

Samtidig arbejder vi for at få flere virkemidler godkendt, således at flere landmænd kan byde ind i ordningen på en så omkostningseffektiv måde som muligt.

 

De minimis loftet må ikke være en hindring  

Vi har allerede i år har flere eksempler på ansøgere som har ramt loftet for tilskud under de minimis-ordningen. De minimis-reglerne må ikke være en hindring for at indgå i den målrettede regulering, hvilket vi har gjort ministeriet og styrelsen klar over. Ministeriet har tidligere lovet en løsning på dette. Nu afventer vi en konkret løsning på problemet.

 

Kort for 2019 endnu ikke klart

I løbet af 2018 vil indsatskravet for 2019 ligge klart. Som de sidst to år forventes indsatsen både at være målrettet grundvandsområder og kystvande.

Nikolaj Ludvigsen

Seneste nyt fra lf.dk