Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Skatteministeriet udskyder ejendomsvurderingerne

Skatteministeriet udskyder tidspunktet for vurderingstermin for både ejerboliger og erhvervsejendomme, herunder landbrugsejendomme. Samtidig udskydes tidspunktet for udsendelse af de nye vurderinger.

Skatteministeriet Karsten Lauritzen har orienteret forligspartierne bag de nye ejendomsvurderinger om, at de nye vurderinger gennemføres og udsendes senere end hidtil planlagt.

 

Udskydelsen af vurderingsterminen og udsendelse af de nye vurderinger er udtryk for, at udviklingen af de nye vurderingssystemer tager længere tid end forventet.

 

Vurderingsterminen – dvs. det tidspunkt, hvor den administrative vurdering af ejendommen foretages – ændres for landbrugsejendomme (herunder stuehuse) til den 1. januar 2020. Hidtil har planen været at vurdere landbrugsejendomme pr. 1. september 2019. For almindelige ejerboliger ændres vurderingsterminen fra 1. september 2018 til 1. januar 2019.

 

Udskydelsen af vurderingsterminen medfører samtidig, at de nye vurderinger udsendes senere end hidtil forventet.

 

Indtil videre har Skatteministeriet dog kun oplyst, at vurderingerne af almindelige ejerboliger udsendes i 2. kvartal 2019, frem for – som hidtil planlagt – i 1. kvartal. Det er uklart, hvornår Skatteministeriet forventer, at de nye vurderinger for landbrugsejendomme, herunder stuehuse, kan udsendes. Hidtil har forventningen været starten af 2020.

 

Ifølge Skatteministeriet vil udskydelsen medføre, at de nuværende ejendomsvurderinger forlænges med endnu et år, så landmændene også i 2020 beskattes på grundlag af de nuværende, videreførte ejendomsvurderinger. Udskydelsen vil samtidig medføre, at de videreførte vurderinger kan anvendes i forbindelse med generationsskifter frem til den nye vurderingstermin 1. januar 2020.

 

Særligt fokus på rimelighed

 

Landbrug & Fødevarer arbejder på at skaffe mere detaljerede oplysninger fra Skatteministeriet om udskydelsen, herunder tidsplanen for landbrugsejendomme.

 

Landbrug & Fødevarer er generelt i tæt dialog med Skatteministeriet og SKAT om arbejdet med de nye ejendomsvurderinger. Landbrug & Fødevarer har særligt fokus på, at det nye vurderingssystem skal sikre forudberegnelighed og rimelighed i forhold til vurderingen af den enkelte ejendom. Det har afgørende betydning for landmændenes retssikkerhed. Landbrug & Fødevarer er bl.a. optaget af, hvilke data og metoder, der anvendes ved vurderingerne, og hvilke kriterier, der bruges til klassificering af (særligt mindre) ejendomme som landbrug.

Frederik Waaben

Seneste nyt fra lf.dk