Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Temadag om lokale Naturråd

Landbrug & Fødevarer afholder sammen med Dansk Skovforening en opfølgende temadag om arbejdet i de lokale naturråd. Formålet med temadagen er at give land- og skovbrugets repræsentanter i de 20 naturråd mulighed for at udveksle erfaringer og drøfte mere generelle problemstillinger vedr. arbejdet i naturrådene.

De 20 Naturråd, som er nedsat for at rådgive kommunerne i arbejdet med Grønt Danmarkskort, skal afslutte deres arbejde senest den 15. juli 2018.

Der er er meget stor forskel på, hvor langt de forskellige naturråd er med deres opgave og hvordan de har grebet opgaven an. Hvor man nogle steder har valgt at arbejde med konkrete forslag til udpegninger, har andre naturråd en mere strategisk tilgang til opgaven og arbejder med at opstille generelle retningslinjer for kommunernes udpegninger.

På denne baggrund inviterer Landbrug & Fødevarer og Dansk Skovforening til en opfølgende temadag, hvor jordbrugets repræsentanter i Naturrådene med udgangspunkt i oplæg fra tre lokale naturråd kan mødes og udveksle erfaringer vedr. arbejdet.

De to organisationer afholdt en temadag om naturrådsarbejdet i januar måned og vil med den kommende temadag følge op på nogle af de emner, der blev drøftet tidligere. Samtidig vil der også på temadagen være mulighed for at drøfte, hvordan man bedst kan gribe det an, hvis man ikke kan opnå enighed i naturrådet, og der derfor vil være behov for at benytte sig af mindretalsudtalelser.

Temadagen afholdes tirsdag den 22. maj kl. 11.00 - 15.30 hos Centrovice, Vissenbjerg.

Program for dagen kan ses her.

Karen Post

Seneste nyt fra lf.dk