Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Fælles økologiudspil skal holde Danmark i front

Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening har lanceret et fælles økologipolitisk udspil ”Økologi 2021 – sammen om udviklingen” som skal sikre økologi som en dansk styrkeposition

Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening har lanceret et fælles økologipolitisk udspil, som indeholder 12 politiske initiativer under fire indsatsområder: Økologisk videns- og kompetenceløft; Recirkulering af næringsstoffer; Markedsfremme nationalt og internationalt og Gode vilkår for økologiske landmænd.

Udspillet er udarbejdet som opfølgning på arbejdet i det økologiske erhvervsteam og den nylig offentliggjorte Vækstplan for dansk økologi fra regeringen og Dansk Folkeparti. De foreslåede indsatser følger dermed op på de prioriteter, som L&F og Økologisk Landsforening i fællesskab har arbejdet for at få gennemført.

Med det fælles økologpolitiske udspil ser Landbrug & Fødevarer en mulighed for at styrke det fælles fodslag mellem de to organisationer i forhold til at understøtte en erhvervsorienteret udvikling af det økologiske område. Samtidig skal udspillets indsatser bidrage til at værne om den tillid og troværdighed, som er opbygget i regi af det statslige ø-mærke.

De finansielle indsatser i udspillet er forslag til nye grønne investeringer i det danske fødevareerhverv, som skal tilvejebringes via det finanslovspolitiske råderum og via forskningsreserven, som vil være stigende i de kommende år.

Læs mere her.

Kirsten Lund Jensen

Seneste nyt fra lf.dk