Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

DN og L&F i bred enighed om modernisering af vandløbsforvaltningen

L&F og DN sender fælles budskab om behov for at tage højde for klimaforandringerne og modernisere vandløbsforvaltningen

Landbrug & Fødevarer har sammen med Danmarks Naturfredningsforening fremlagt fælles bemærkninger om modernisering af vandløbsforvaltningen for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Det skete på et møde onsdag den 30. maj, hvor organisationerne var inviteret ind for at pege på, hvilke af Henrik Høeghs ekspertudvalgs anbefalinger, organisationerne i fællesskab kunne bakke op om.

L&F og DN er faktisk enige om langt de fleste af ekspertudvalgets 34 konkrete anbefalinger. Behovet for at håndtere klimaudfordringerne under hensyntagen til afvanding og miljø, bedre og mere helhedsorienteret planlægning, bedre og mere forståelige regulativer og en mere differentieret forvaltning af vandløbene er blandt de væsentligste punkter, vi i enighed fremhæver.  Vi har en fælles forventning om, at en modernisering kan føre til, at både afvanding, muligheden for at klimatilpasse sig og miljøtilstanden kan forbedres, hvis bare man gør tingene rigtigt.

Klik her for at læse notatet med de fælles bemærkninger samlet.

Notatet er sendt til Miljø- og Fødevareudvalget som opfølgning på mødet.

Erik Jørgensen

Seneste nyt fra lf.dk