Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Mangel på halm truer

Det tørre vækstår ser ud til at give store problemer med at have tilstrækkeligt med halm på markerne. Der bliver udfordringer med at leve op til leveringskontrakter til bl.a. husdyrproducenter og varmeværker.

Danske Halmleverandørers bestyrelse opfordrer på det kraftigste alle landmænd til ikke at snitte deres halm i dette høstår. Den meget tørre forsommer betyder, at vi får en væsentlig mindre produktion af halm i år. Tabet vurderes at være i nærheden af 30-40%. 


Det er derfor vigtigt, at vi i fællesskab gør en ekstra indsats for at finde ekstra arealer at hente halm fra, så leverandørerne kan leve op til deres leveringskontrakter. Det er også muligt at bidrage ved at melde ind på de forskellige halmbørser, hvis du har halm i overskud. På halmbørserne er det også muligt at efterspørge den mængde halm, du mangler.

 

Bliver det nødvendigt at prioritere din halm er det vigtigt, at husdyrenes behov kommer i første række, så dyrenes velfærd sikres.

Thomas Holst

Seneste nyt fra lf.dk