Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Kriseordning på grund af det våde efterår

Landbrug & Fødevarer arbejder for, at Danmark kan komme med i den EU-kriseordning, der kan kompensere landmænd for manglende etablering af vinterafgrøder som følge af det våde efterår.

Landbrug & Fødevarer arbejder for at gøre det muligt for Danmark at anvende en EU-kriseordning, der kan kompensere landmænd for manglende etablering af vinterafgrøder som følge af det våde efterår.

Landbrug & Fødevarer og landbrugsorganisationer i Estland, Letland, Litauen, Finland og Sverige skrev i efteråret en fælles henvendelse til Landbrugskommissær Phil Hogan omkring de kæmpe udfordringer, som vejret i efteråret har givet for etablering af efterafgrøder og vinterafgrøder og overholdelse af støttebetingelser for landbrugsstøtten.

Nu har EU-Kommissionen foreslået en kriseordning der kan komme landmænd til gavn, som har etableret mere end 30 pct. færre vinterafgrøder enten som følge af oversvømmelser eller som følge af store regnmængder. Foreløbig er det kun de baltiske lande og Finland, der er med på listen over lande, hvor kompensationsordningen kan anvendes. Landbrug & Fødevarer og Miljø- og Fødevareministeriet arbejder for, at Danmark også kan komme med på listen.

Landbrug & Fødevarer mener også der bør gives en dispensation for kravet om etablering af 2 eller 3 afgrøder, der er et krav for at modtage den grønne støtte. Eftersom der er blevet etableret væsentlig færre arealer med vinterafgrøder, vil kravet give udfordringer for danske landmænd i 2018. Landbrug & Fødevarer har også henvendt sig både til Miljø- og Fødevareministeriet og til EU-Kommissionen om denne problemstilling.

Maria Skovager Østergaard

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk