Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Landbrugsstyrelsen er nået langt med genoptagelsessager

Antallet af genoptagelsessager er nu nedbragt fra 850 til 235, men det er meget vigtigt, at Landbrugsstyrelsen hurtigst muligt kommer i mål med alle sagerne. L&F følger fortsat udviklingen tæt.

Landbrugsstyrelsen mangler nu at behandle 235 genoptagelsessager, hvor der skal rettes op på en fejl i registreringen af betalingsrettighederne. Landbrugsstyrelsen forventer, at de allerfleste sager vil blive færdigbehandlet inden udgangen af januar.

Landbrug & Fødevarer har gennem længere tid lagt pres på Landbrugsstyrelsen for at få færdigbehandlet genoptagelsessagerne hurtigst muligt. Så længe sagerne kører, kan de berørte ansøgere ikke få udbetalt landbrugsstøtte. Det er meget utilfredsstillende for de landmænd, der er påvirket af en genoptagelsessag.

Det er positivt, at antallet af sager nu er nedbragt fra 850 til 235, men det er meget vigtigt, at Landbrugsstyrelsen hurtigst muligt kommer i mål med alle sagerne. Vi følger fortsat udviklingen tæt.

Sagerne har typisk ikke noget at gøre med årets ansøgning om støtte og har ingen konkret støttemæssig betydning, men Landbrugsstyrelsen er ved at rette på nogle fejl der ligger flere år tilbage med hensyn til registreringen af betalingsrettighederne.

Ifølge Landbrugsstyrelsens resultatmål, skal 97 pct. af sagerne om grundbetaling være udbetalt inden udgangen af januar. Per 18. december 2017 var 93 pct. af sagerne afsluttet, så Landbrugsstyrelsen arbejder støt mod at nå målet. Landbrug & Fødevarer mener, det er meget vigtigt at støtten udbetales til alle så hurtigt som overhovedet muligt. Derudover bør der ses på at øge ambitionsniveauet for udbetalingsmålet fremadrettet.

Maria Skovager Østergaard

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk