Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Ny planlov: Beskyttelse af husdyrbrug på vej

Et ændringsforslag til planloven har været i høring. Som følge af pres fra L&F er det indført i lovforslaget, at kommunerne ikke må placere boliger indenfor lokalplansområdet, hvis der er risiko for lugtgener forårsaget af husdyrbrug.

Konkret medfører ændringen, at en kommune kun må planlægge for boliger i et lokalplansområde i nærheden af et husdyrbrug, hvis de kan vise, at placeringen ikke vil give lugtgener for de kommende beboere.
 
Dermed beskyttes husdyrbrugene mod stramninger i deres lugtvilkår. Hvis kommunerne fremlægger forslag til lokalplan om etablering af boliger i sådanne områder, er det derfor vigtigt at gøre indsigelse.
 
Lovforslaget behandles i Folketinget i oktober måned, og L&F arbejder for at sikre ovenstående ændring i den endelige vedtagelse af loven.

Henrik Borg Kristensen

Seneste nyt fra lf.dk