Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Tørke: Yderligere justeringer af MFO-regler måske på vej

EU-Kommissionen arbejder på yderligere justeringer af MFO-reglerne som følge af tørken.

Landbrug & Fødevarer har hen over sommeren presset på for at få en række justeringer af reglerne for etablering af miljøfokusområder som følge af tørken. En række ønsker er tidligere blevet imødekommet, herunder er der fx givet mulighed for at tage slæt på og afgræsse brakarealer.

 

Nu ser det ud til, at der kan være flere ting på vej fra EU-Kommissionen.

 

De lempelser, der ser ud til at være på vej fra EU-Kommissionen, vedrører blandt andet en mulighed for tillade, at MFO-efterafgrødeblandinger kan fortsætte som næste års hovedafgrøde, hvis efterafgrøden består af græs- og andet grøntfoder. Desuden behøver MFO-efterafgrødeblandinger, der består af græs- og andet grøntfoder ikke at opfylde kravet om, at det skal være en blanding. Desuden bliver der måske åbnet en mulighed for, at kravet til, hvor længe MFO-eftergrøder skal være i jorden kan afkortes, såfremt der etableres en vinterafgrøde bagefter.

 

Landbrug & Fødevarer mener, det er vigtigt med en hurtig afklaring, da det er lige nu landmændene står og skal tage beslutningen om hvordan markdriften skal håndteres. Såfremt forslaget bliver vedtaget er det også vigtigt, at alle EU-Kommissionens lempelser bliver mulige at anvende i Danmark.

Maria Skovager Østergaard

Seneste nyt fra lf.dk