Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Temadag om beskyttede sten- og jorddiger

Landbrug & Fødevarer og SEGES inviterer til temadag om beskyttede sten- og jorddiger. Formålet med temadagen er at sætte fokus på reglerne for beskyttelsen og på, hvordan man kan opnå de bedste resultater, hvis man står overfor en sag om beskyttede diger.

Beskyttelsen af sten- og jorddiger har de i seneste år givet anledning til en række sager, hvor landmænd enten er blevet pålagt at reetablere et dige eller har oplevet, at det stort set er umuligt at opnå dispensation til at fjerne et dige. Disse sager er ofte kilde til stor frustration, da der kan være tale om meget gamle sager eller sager, hvor man reelt ikke har været vidende om, at det pågældende dige eksisterende.

Desværre er de lovgivningsmæssige rammer for digeforvaltningen meget restriktive, og på trods af et vedvarende politisk pres er der kun kommet mindre ændringer på området.

Det er på denne baggrund, at Landbrug & Fødevarer og SEGES inviterer til temadag om beskyttelse og forvaltning af sten og jorddiger.

Dagen vil ud over en gennemgang af reglerne på området også have fokus på myndighedernes tilgang til digeforvaltningen og muligheden for konkret udpegning af beskyttede diger, ligesom den vil give et indblik i Landbrug & Fødevarers politiske arbejde med digebeskyttelsen.

Temadagen afholdes den 27. september 2018 på fra 09.30 – 15.00 Koldkærgård Hotel og konferencecenter. Deltagelse koster 600 kr. inkl. moms, og der er tilmelding senest den 16. september.

Læs mere om temadagen og se programmet for dagen her.

Karen Post

Seneste nyt fra lf.dk