Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Modernisering af vandløbsloven: Derfor skal Danmark have en ny vandløbsforvaltning

Der er i øjeblikket fuld gang i en faglig og politisk proces med at modernisere vandløbslov og -forvaltning. Det giver god mening, og L&F var for et par år siden med til at få sat arbejdet i gang

Den nuværende forvaltning lader en del tilbage at ønske flere steder rundt omkring i landet. Med klimaforandringerne, som de seneste 100 år har ført til gradvist mere nedbør og som vil fortsætte fremover, ændrer behovet for øget vandafledning sig yderligere, ligesom vandløbene i perioder presses af tilførsler af mere overfladevand og spildevand på kort tid, hvilket også bidrager til, at behovet for at finde gode, langtidsholdbare løsninger er akut.

I det medsendte notat har vi samlet op på, hvorfor vi mener, at der skal ske ændringer i vandløbsforvaltningen. Vi peger også på, hvordan udfordringerne kan løses bedst muligt. Argumenterne kan bruges i det lokale arbejde med at få vandløbsforvaltning på dagsordenen, både i forhold til kommuner og ikke mindst lokale MF’ere.

Læs notatet her. 

Erik Jørgensen

Seneste nyt fra lf.dk