Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Primærbestyrelsen godkender ny kontingentmodel

Fra den 1. januar 2020 får Landbrug & Fødevarer en ny kontingentmodel. Modellen betyder, at kontingentet fra 2020 bliver produktionsafhængigt. I dag er kontingentmodellen baseret på omsætning.

Konkret indebærer den nye kontingentmodel følgende:

 

  • Fra 2020 skal alle bedriftsmedlemmer betaler et grundbeløb
  • Derudover betales et beløb pr. hektar og pr. DE /100 kg. N

 

Primærbestyrelsen har ikke taget stilling til kontingentets størrelse, som først vil blive fastlagt på et senere tidspunkt. Samtidig blev det besluttet, at der fra 2019 oprettes en ny medlemskategori for medarbejdere i landbruget.

 

Medarbejdermedlemskabet kan både være tilknyttet et medlemskab af Landboungdom eller være direkte i foreningerne. Fra 2020 oprettes også en særlig medlemskategori for jordejere, som ikke selv driver jorden.

 

Landbrug & Fødevarer nedsatte i 2017 et kontingentudvalg, med henblik på at udarbejde en ny kontingentmodel. Udvalget var bredt sammensat, og dækkede alle driftsgrene og produktionsstørrelser. Beslutningen om den nye kontingentmodel bygger på udvalgets anbefaling.

Niels Kenneth Østergård Scheel

Seneste nyt fra lf.dk