Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Landmænd venter alt for længe på udbetaling af projekttilskud

Der har længe været alt for lange sagsbehandlingstider i Landbrugsstyrelsen på projekttilskudsområdet. Derfor har formand for Landbrug og Fødevarer Martin Merrild sammen med formanden for L&F svin Erik Larsen og L&F kvæg Christian Lund henvendt sig til miljø- og fødevareministeren.

Det er uacceptabelt, at Landbrugsstyrelsen ikke lever op til egne mål om hurtig udbetaling af tilskud til modernisering af stalde og miljøteknologi. Det presser likviditeten, at 20 % eller 40% af projekternes finansiering ikke kommer som aftalt.

 

Landbrugsstyrelsen har siden 2014 givet tilsagn om tilskud for over 1,5 mia. kr. til investeringer i en mere bæredygtig landbrugsproduktion. Men udbetalingen af tilskuddet halter bagefter, og der er behov for en akut og mærkbar forbedring. Der er flere hundrede landmænd, der venter på at få udbetalt tilskud, og der er mange eksempler på landmænd, der venter i årevis.

 

Det bekymrer derfor også L&F, at Landbrugsstyrelsen varsler, at en kommende afskedigelse af 60-70 medarbejdere vil få betydning for styrelsens opgavevaretagelse. L&F rejser derfor sagen over for ministeren med en opfordring om at sikre, at Landbrugsstyrelsen lever op til egne mål og leverer hurtig og effektiv udbetaling af de tilskud, som landmændene har krav på.

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk