Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Fristen for udbringning af flydende husdyrgødning er udsat til 15. oktober i Midt- og Vestjylland

Nedbørsmængden i Midt- og Vestjylland blev frem til uge 38 så høj, at fristen for udbringning af flydende husdyrgødning til vinterraps og fodergræs forlænges indtil 15. oktober.

Af husdyrgødningsbekendtgørelsens § 31, stk. 2 fremgår det, at udbringningsfristen for flydende husdyrgødning forlænges indtil den 15. oktober (til og med 14. oktober) i vinterraps og fodergræs, hvis der fra uge 30 til og med uge 38 er faldet mere end 30 procent over normalnedbøren – og hvis der fra uge 21 til og med uge 38 er faldet mere nedbør end normalen i henhold til DMI’s registreringer på regionsniveau. Denne nedbørsmængde er overskredet i Midt- og Vestjylland, og derfor forlænges udbringningsfristen her.

Forlængelsen af udbringningsfristen gælder i kommuner, som helt – eller hovedsageligt – er beliggende i region Midt- og Vestjylland. Det drejer sig om følgende kommuner: Thisted, Morsø, Skive, Lemvig, Struer, Holstebro, Viborg, Herning, Ringkøbing‐Skjern og Ikast‐Brande.

Det er meget beklageligt, at forlængelsen af fristen først kan meldes ud nu, men DMI har haft problemer med at levere de nødvendige ugedata for nedbøren, og på trods af at Miljøstyrelsen flere gange har rykket for data, har vi først fået dem for uge 36, 37 og 38 her til formiddag.

Henrik Bang Jensen

Seneste nyt fra lf.dk