Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Se om der er potentiale for et minivådområde på din jord

I disse dage går de første landmænd i gang med frivilligt at etablere minivådområder med tilskud. Det er vigtigt at få flere og gerne store områder i spil.

Som en del af Landbrug & Fødevarers og SEGES’ arbejde med den målrettede indsats kan du nu se på landmand.dk, hvis der er potentiale for at anlægge et minivådområde med tilskud på din jord. Funktionen har de seneste par uger været tilgængelig på landmand.dk for den landmand, hvis arealer har et potentiale. Det er vigtigt at understrege, at analysen på landmand.dk tager udgangspunkt i en teoretisk modellering af afstrømningen på terrænoverfladen og derfor kun er vejledende og til inspiration for den enkelte.

Den nye funktion er udviklet af SEGES. Tanken er, at landmanden på baggrund af oplysningerne på landmand.dk kan kontakte sin landbrugskonsulent eller en oplandskonsulent (se www.oplandskonsulenterne.dk) for at få nærmere vejledning om mulighederne for at få tilskud, den bedste placering, processen med mere. Rådgivning fra oplandskonsulenterne er gratis og uforpligtende, og hvorvidt der skal anlægges et minivådområde er naturligvis helt og holdent den enkelte landmands beslutning.


Formålet med den nye service er at styrke informationen om, hvorvidt dine arealer måske kan spille en rolle i Landbrugspakkens kollektive målrettede indsatser. Her skal udvaskningen fra landbrugsjorden reduceres med i alt 900 tons kvælstof ved hjælp af minivådområder, svarende til at der skal etableres 1.000–2.000 minivådområder over det ganske land, afhængig af størrelse.

En af de landmænd, der er på vej til at etablere et minivådområde er Kristian Karlshøj, Struer. Bliv inspireret af hans historie her.

Irene Wiborg

Seneste nyt fra lf.dk