Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Tidligere grundbetaling til landmænd med MFO-græsudlæg i majs

Landbrugsstyrelsen har i dag oplyst, at de forventer at påbegynde udbetalingen af grundbetaling til landmænd, der har MFO-græsudlæg i majs allerede fra 1. december mod tidligere forventet fra den 15. december. L&F roser den tidlige udbetaling.

”Vi sætter stor pris på, at Landbrugsstyrelsen har lagt sig i selen for a få pengene ud hurtigst muligt” udtaler Christian Lund, Formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg.

 

”Efter sommerens tørke er der hårdt brug for den likviditet det vil give,” fortsætter han.

 

Meldingen fra Landbrugsstyrelsen er, at udbetalingen nu ser ud til at kunne påbegyndes allerede fra 1. december frem for 15. december. Landbrugsstyrelsen havde oprindeligt meldt ud, at landmænd med MFO-græsudlæg i majs i år først ville få udbetaling midt/slut januar.

 

Under sommerens tørke fremsatte Landbrug & Fødevarer ad flere omgange et ønske om at få udbetalt landbrugsstøtten tidligere for at forbedre likviditeten for de tørkeramte landmænd. Ikke mindst kvægbrug, der anvender MFO-græsudlæg i majs, er pressede på likviditeten, da disse landmænd under sædvanlige omstændigheder først vil få udbetalt grundbetaling fra midten/slutningen af januar.

 

Den forventede tidligere udbetaling skyldes, at majshøsten har ligget tidligere i år. Det har givet mulighed for, at den fysiske kontrol kan afsluttes før end normalt. Som følge af det nye sprøjteforbud på MFO-græsudlæg i majs kan kontrollen tidligst afsluttes 8 uger efter, at majshøsten er afsluttet. Landbrugsstyrelsen kan først påbegynde udbetalingerne, når den fysiske kontrol af MFO-græsudlæg i majs er afsluttet.

 

Maria Skovager Østergaard

Seneste nyt fra lf.dk