Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Projektstøtte: Pengene skal ud at arbejde

Formand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen, glæder sig over tilsagn om midler til farestalde til løsgående søer. Men han savner en løsning fra Landbrugsstyrelsen, som sikrer at fremtidige projektstøttemidler kommer i arbejde.

Miljø- og Fødevareministeren har prioriteret yderligere 44,4 mio. kr. til bygning af farestalde til løsgående søer, så det samlede tilsagnsbeløb bliver 62,4 mio. kr. Det forventes, at alle ansøgere som overholder ansøgningskriterierne vil få tilsagn om projektstøttemidler.

 

”Jeg glæder mig over antallet af ansøgninger og de rosende ord fra ministeren, der rigtigt nok påpeger, at danske svineproducenter allerede har høj dyrevelfærd,” siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

 

I ansøgningsrunden har der dog ikke været nogen modenhedsvurdering i forhold til ansøgerne. Og det ærgrer Erik Larsen.

 

”Det er da altid noget, at Landbrugsstyrelsen her udviser en vis form for hastighed. Men det er ærgerligt, hvis det sker på bekostning af en modenhedsvurdering. For flere af byggeprojekterne vil ikke kunne komme i gang, hvis de ikke har f.eks. en miljøgodkendelse på plads. Det betyder, at tilskuddene vil blive låst i en række tilsagn, som ikke bliver gennemført,” siger han og fortsætter:

 

”Jeg forventer, at Landbrugsstyrelsen får lavet nogle processer, så vi er sikre på, at størstedelen af fremtidige projektstøttemidler kommer ud og bliver brugt,” slutter han.

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk