Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Har du styr på din cookiepolitik?

Databeskyttelsesforordningen, der finder anvendelse fra 25. maj 2018, indeholder ikke skærpede krav til cookiepolitik, men du skal kunne dokumentere og redegøre for hjemmesidens indsamling af cookies og disses formål.

Persondata, privatlivsbeskyttelse og digitale rettigheder er lige nu på dagsordenen alle vegne. Også hos de fleste virksomheder. Cookiereguleringen er reglerne om opsamling af adfærd på hjemmesider. Reglerne supplerer persondatalovgivningen inden for den elektroniske kommunikationssektor og blev skabt for at beskytte online privatlivets fred.

Hovedformålet med reglerne er at gøre brugerne opmærksomme på, hvordan information om deres adfærd indsamles og anvendes. Hvis man vel og mærke samtykker hertil.

Persondataforordningen finder anvendelse fra 25. maj 2018. Den indeholder ikke skærpede krav til din cookiepolitik. Til gengæld skal man ifølge denne forordning være i stand til at dokumentere virksomhedens håndtering af cookies og formålet hermed. Vi anbefaler derfor, at din hjemmesiden tjekkes, så cookiepolitikken overholdes.

Kravene til din cookiepolitik
Alle danske hjemmesider, som indsamler cookies, er forpligtede til at overholde cookie-bekendtgørelsen, som stiller krav om, at der indhentes samtykke fra brugerne, før der lagres cookies. Der er dog enkelte undtagelser.

Hvis brugen af cookies og lagring af data på brugerens pc, tablet, smartphone eller lignende er en teknisk forudsætning for at kunne gennemføre en tjeneste, som brugeren udtrykkeligt har bedt om, vil sådanne cookies typisk være undtaget fra reglerne.

Det kan fx være ydelser som:

  • opkobling til internettet
  • betalingsgateways
  • bookingsystemer
  • webformularer
  • elektroniske indkøbskurve på webshops

Overholdelse af cookielovgivningen kan koges ned til fire grundlæggende trin:

  1. Find ud af, hvilke cookies din hjemmeside angiver, og hvad de bruges til.
  2. Afgiv information om formålet med brug af cookies.
  3. Identificér hvem der sætter cookies.
  4. Få brugerens accept/samtykke. Brugeren skal også have let adgang til at trække samtykke tilbage.

Det anbefales, at hjemmesidens cookiepolitik indeholder en angivelse af, hvordan brugeren sletter sine cookies.

Det anbefales også, at der angives kontaktinformationer om, hvortil man kan stille spørgsmål eller klage.

For en fyldestgørende teknisk guide se kapitel 6 i Erhvervsstyrelsens vejledning til bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af eller adgang til oplysninger i slutbrugerens terminaludstyr, “Vejledning til Cookie-bekendtgørelsen”.

Hent 'Cookie-bekendtgørelsen' her.

Nye regler på vej
Europa-Kommissionen offentliggjorde 10. januar 2017 forslag til ny ePrivacy-forordning. Den skal erstatte ePrivacy-direktivet – som i Danmark er implementeret gennem ”cookie-bekendtgørelsen”. ePrivacy-forordningen skal supplere databeskyttelsesforordningen. Hensigten er, at ePrivacy-forordningen skal vedtages inden 25. maj 2018, hvor håndhævelsen af databeskyttelsesforordningen påbegyndes. 

Sofie Faltum

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk