Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Billede: Colourbox

Stadig store frustrationer over årets ansøgningsrunde

Der er brug for handling fra Landbrugsstyrelsen, så alle IT-problemer bliver løst hurtigst muligt. SEGES og Landbrug & Fødevarer lægger løbende pres på styrelsen.

Opstarten af årets ansøgningsrunde for EU-støtte og målrettede efterafgrøder har været præget af fejl og udfordringer i Landbrugsstyrelsens ansøgningssystem.

 

Særligt ved åbningen af første runde for målrettede efterafgrøder den 1. februar var der store performance-problemer. Systemet blev enormt belastet som følge af ansøgning efter først-til-mølle princippet. Det har givet helt urimelige arbejdsvilkår for konsulenterne. Det er derfor helt essentielt, at der findes en anden løsning for næste års ansøgningsrunde.

 

Lang række fejl
Siden opstarten har IT-systemet været præget af en lang række fejl, som ikke mindst har ramt gødningskvote-efterafgrøde skemaet. Selvom en række af fejlene er blevet rettet i sidste uge inden opstarten af 2. runde af ansøgninger for målrettede efterafgrøder den 1. marts, opleves der fortsat udfordringer. Det tager for eksempel rigtig lang tid at udfylde skemaet gødningskvote og efterafgrøder, og der er stor frustration over, at skovtilsagnene ikke kan hentes ind i skemaet før fra 1. april.

 

Generelt har konsulenterne mange halvfærdige ansøgninger liggende, som der skal bruges tid på at gøre færdige på et senere tidspunkt. Det er helt uacceptabelt. Det ekstra tidsforbrugbliver i sidste ende en regning for landmanden.

 

Landbrug & Fødevarer holder sammen med SEGES løbende møder med Landbrugsstyrelsen om at få løst udfordringerne i årets ansøgningsrunde. SEGES har allerede på nuværende tidspunkt bedt om et møde for at sikre, at næste års ansøgningsrunde ikke bliver endnu et år præget af problemer.

Maria Skovager Østergaard

Seneste nyt fra lf.dk