Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Nye de minimis-regler offentliggjort – L&F arbejder fortsat for et højere loft og et nationalt register

Landbrugsstyrelsen har netop offentliggjort, at loftet for de minimis-støtte i Danmark hæves fra 112.500 kr. til 150.000 kr. Det forhøjede loft er trådt i kraft med øjeblikkelig virkning, og har betydning for, hvor meget de minimis-støtte en landmand kan modtage i 2019.

De minimis-støtte er bl.a. tilskud til målrettede efterafgrøder i 2019 og loftet gælder også udbetalingen af tilskud til målrettede efterafgrøder 2018. Det er positivt, da der er behov for en ekstra hånd til at lave målrettede tiltag i landbruget.

 

Der er dog fortsat en række uklarheder på området, da de minimis-støtte ikke kun er støtte til målrettede efterafgrøder. Bl.a. ydes kompensation for udtagning af jord til minivådområder også som de minimis-støtte. Derudover er der også de minimis-støtteordninger i andre ministerier. Fx Erhvervsministeriet, Energi- og Klimaministeriet og Beskæftigelsesministeriet. Noget de minimis-støtte hører under kommunerne.

​Register med højere loft

Denne uklarhed understreger vigtigheden af Landbrug & Fødevarers fortsatte ønske om, at der kommer et centralt dansk register, der sikrer, at der er klarhed over, hvilke ordninger, der skal tælle med i loftet, og hvordan landmanden er stillet.

 

Hvis Danmark opretter et register, vil det også medføre, at loftet kan hæves yderligere til 186.000 kroner.

 

I dag er det sådan, at det er landmandens eget ansvar at indberette de minimis-støtte til myndigheder. Hvis en virksomhed modtager for meget i støtte, skal den for meget udbetalte støtte inkl. renter tilbagebetales. I lyset af områdets kompleksitet og den risiko for tilbagebetaling, som den enkelte landmand står overfor, bør myndighederne kunne levere et enkelt og samlet overblik.

 

 

 

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk