Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Markvandingsregler: Intentionen er god, men effekten tvivlsom

Forslag til nye regler, der følger op på tørkepakkens initiativ om bedre vandingsmuligheder, har netop været i høring. L&F roser intentionen, men tvivler på effekten.

L&F har netop afgivet høringssvar til forslag om ændret vandindvindingsbekendtgørelse, der følger op på initiativet i tørkepakken om bedre vandingsmuligheder.
De nye regler skal gøre det muligt for kommunerne at udstede såkaldte korttilladelser til forøget indvinding til markvanding fra bestående indvindingsanlæg i tørkesituationer. Bestemmelserne skal samtidig muliggøre en hurtig sagsbehandling i kommunerne ved blandt andet at lempe krav til ekstern høring.

 

Få reelle lettelser
L&F har gransket det konkrete forslag. Konklusionen er, at intentionen med reglerne er god og rigtig, men de reelle lettelser er svære at få øje på. Kommunerne skal fortsat behandle ansøgninger individuelt og foretage en vurdering af påvirkningen på natur og miljø. Og især sidstnævnte er en udfordring, da der mangler klare retningslinjer for vurderingen, og kommunerne derfor i dag har relativ forskellig praksis.

 

Vi opfordrer derfor til, at reglerne og administrationen af markvandingstilladelser underkastes et mere samlet eftersyn med henblik på at opnå en forvaltningspraksis, der i højere grad tilgodeser erhvervets svingende vandingsbehov, samtidig med at hensyn til bl.a. natur og miljø sikres.

 

Marie Juul Rohde

Seneste nyt fra lf.dk