Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Nyt ansøgningssystem til økologi og naturpleje skal virke fra dag ét

Ansøgere om nye tilsagn om tilskud til pleje af græs- og naturarealer og økologisk arealtilskud skal i år anvende et nyt ansøgningssystem i Landbrugsstyrelsen. Overordnet bakker vi op om det nye system.

Nye tilsagn om økologi og plejegræs kan søges fra den 3. juni 2019 til 15. august 2019. Ansøgningsrunden er derved forskudt i forhold til den almindelige ansøgningsrunde om grundbetaling fra februar til april, og den er relativt kort hen over sommerferieperioden.


Markant hurtigere udbetaling
Overordnet set bakker Landbrug og Fødevarer op om det nye system, da det skal sikre markant hurtigere udbetaling af økologisk arealtilskud og plejegræstilskud. Men vi skal være sikre på, at det er et gennemarbejdet og brugervenligt system, der virker fra dag ét.

 

Derfor har Landbrug & Fødevarer, som opfølgning på høringssvar om ordningerne, også skrevet direkte til Landbrugsstyrelsens direktør om sagen.

 

Årets almindelige ansøgningsrunde, der åbnede 1. februar 2019, har desværre været præget af store IT-mæssige problemer. Vi har derfor understreget over for styrelsen, at det er helt afgørende, at vi ikke oplever samme problemer med det nye ansøgningssystem til sommer. Det skal virke fra dag 1, det skal være gennemtestet før åbning, og det er afgørende, at Landbrugsstyrelsen gennem hele ansøgningsperiodens åbningstid er bemandet til at sikre en stabil drift og vejlede om det nye system.

 

I den forbindelse er det tvingende nødvendigt, at IT-systemet er gennemtestet af en række af de ansøgere, der skal anvende systemet, så det er testet ud fra et brugerperspektiv, og at der bliver leveret en grundig og god vejledning til det nye system.

 

Forventer stabilt it-system
Vi forventer fra erhvervets side, at styrelsen stiller et stabilt, driftssikkert og gennemtestet system til rådighed til juni 2019.

 

Landbrugsstyrelsen har bekræftet over for Landbrug & Fødevarer, at de har stor fokus på at ansøgningssystemet er gennemtestet og klar til brug. De forsikrer, at de vil sørge for tilgængelig hjælp i forbindelse med ansøgningsperioden samt sikre at det fornødne faglige og IT-mæssige beredskab er til sted i løbet af ansøgningsperioden.
 
  
Landbrug & Fødevarer vil følge ansøgningsrunden tæt og arbejder derudover for, at man fremadrettet fra næste år kan indtaste sin ansøgning allerede fra 1. februar i forbindelse med den almindelige ansøgningsrunde.

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk