Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Stadig ikke svar fra Landbrugsstyrelsen om ansøgningsfrist

Landbrug & Fødevarer anmodede mandag i sidste uge om, at ansøgningsfristen for EU-støtte udskydes med fire hverdage fra den 17. april til den 26. april.

Trods flere rykkere for svar på vores anmodning om at udskyde fristen for ansøgning om EU-støtte og udfyldelse af Gødningskvote-Efterafgrøde skemaet er der endnu ikke kommet svar fra Landbrugsstyrelsen. Landbrug & Fødevarer finder det på ingen måde acceptabelt, at vi endnu ikke har modtaget et klart svar, så landmænd og konsulenter ved, hvad de har at forholde sig til.

 

 
Flere nedbrud
Årsagen til anmodningen er, at der gennem årets ansøgningsrunde har været flere nedbrud på Tast selv-service, hvor det ikke har været muligt at arbejde i systemet. Mange oplever, at systemet kører mere ustabilt end tidligere år, og ansøgerne skal logge på mange gange for at indsende ansøgninger, da de løbende bliver smidt af systemet midt i ansøgningsprocessen. Derudover har ansøgningsrunden været præget af mange fejl og mangler, som det har taget lang tid at rette. Derfor har det ikke været muligt at færdiggøre ansøgningerne i én arbejdsgang og i samme tempo som normalt.
 
Derfor har en række rådgivningscentre alvorlige udfordringer med at nå alle ansøgninger til fristen den 17. april. Da ansøgningsrunden i forvejen i år er 4 dage kortere end normalt, er det kun rimeligt, at der gives yderligere 4 hverdage efter påske til at gøre ansøgningerne færdige. Landbrug & Fødevarer har i anmodningen pointeret vigtigheden af, at det ikke er noget, som får betydning for udbetalingstidspunktet for landbrugsstøtten.
 
Må ikke gentage sig
SEGES og Landbrug & Fødevarer har gennem hele ansøgningsrunden været i tæt kontakt med Landbrugsstyrelsen og presset på for, at fejl og mangler i systemet bliver løst hurtigst muligt. Desuden har SEGES og Landbrug & Fødevarer bedt Landbrugsstyrelsen om et møde, hvor der følges op på dette års ansøgningsrunde for at sikre, at det ikke er noget, der gentager sig til næste år.

Maria Skovager Østergaard

Seneste nyt fra lf.dk