Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

1.000 km små vandløb taget ud af vandplanerne

Ændringer af bekendtgørelser for vandplanernes miljømål og indsatsprogrammer træder i kraft den 14. maj 2019. Vi mener, der stadig er for mange små vandløb med i planerne. Så arbejdet fortsætter, men vi er nået et stykke af vejen.

Det hele sker oven på vandrådenes arbejde i 2017 og den efterfølgende høring af ændringsforslagene i vinteren 2018/2019.

 

Revisionen af bekendtgørelserne betyder, at der nu indgår ca. 8.000 km små vandløb, mod tidligere ca. 9.000 km.

 

L&F forventer, at der fortsat er et antal små vandløb med i planerne, som ikke har det nødvendige naturpotentiale til at god økologisk tilstand er realistisk at opnå. Revisionen er trods de mange fejl og mangler i processen et skridt på vejen mod en endelig afgrænsning, men der er et stort behov for at fortsætte arbejdet med at kvalificere afgrænsning og ikke mindst karakterisering (dvs. om vandløbene er naturlige, stærkt modificerede eller kunstige) from mod tredje og foreløbig sidste generation af vandplaner for perioden 2021-2027.

 

Presser på for de rigtige vandløb
 
Der foreligger opdateret viden – bl.a. samlet i den rapport som EnviDan i 2018 udarbejdede for Gefion, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Sønderjysk Landboforening og L&F, som viser, at det er muligt at foretage en kvalificering på en forholdsvis enkel og præcis måde. Vi vil presse på for at sikre, at vandløbene udpeges rigtigt og tildeles de rigtige miljømål i vandplanerne for perioden 2021-2027.

 

Erik Jørgensen

Seneste nyt fra lf.dk