Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Afslag fra kvægpulje skaber debat

Landbrugsstyrelsen har i april sendt afslag ud til hundredvis af ansøgere om tilskud til modernisering af kvægstalde. Vi er frustrerede.

I efteråret indsendte 450 landmænd 623 ansøgninger om tilskud for i alt 538 mio. kr. Puljen var på i alt 110 mio. kr. Mange af dem har nu fået afslag.

 

Det er ikke uventet, at der er mange afslag, når ordningen har været fem gange overansøgt, men formuleringer i de enkelte afslagsbreve giver anledning til mange spørgsmål. På den baggrund har L&F bedt Landbrugsstyrelsen om en præcis redegørelse for antallet af tilsagn og afslag under de enkelte indsatsområder, afskæringskriterier samt information om tilsagnenes størrelse.

 

Vi arbejder for enkel ordning
Landbrug & Fødevarer har hele tiden arbejdet for en enkel ordning, hvor både større og mindre projekter skulle opnå en reel chance for tilskud. Landbrug & Fødevarer har lagt stor vægt på, at man skulle give tilsagn til de projekter, der havde tilladelser og godkendelser klar, så der var en høj sandsynlighed for at projekterne bliver gennemført inden for de to år, som tilsagnshaverne har til at gennemføre deres projekt.

 

Ikke uventet, men frustrerende
Landbrugsstyrelsen har desværre ikke fulgt Landbrug & Fødevarers anbefalinger om prioritering, og det er derfor ikke uventet – men ikke mindre frustrerende - at vi nu står i den situation, som vi gør.

 

Tilskuddet til modernisering af kvægstalde er finansieret af EU via det danske landdistriktsprogram, og da vi er ved at nærme os afslutningen af det nuværende program for perioden 2014-2020, risikerer vi, at pengene skal sendes tilbage til EU, hvis tilsagnene ikke bliver udnyttet. Det er derfor afgørende, at de mellem 120 og 130 tilsagn, der nu er givet, bliver realiseret til gavn for tilsagnshaverne og erhvervet som helhed.

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk