Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Foto: L&F

Nye it-problemer hos Landbrugsstyrelsen påvirker sagsgangen for minivådområder

It-udfordringer i Landbrugsstyrelsen betyder, at ansøgninger først kan behandles digitalt fra september. L&F forventer, at styrelsen sikrer effektiv manuel sagsbehandling og brug af bl.a. betingede tilsagn, så udrulningen af minivådområder ikke bliver forsinket.

Landbrugsstyrelsen er igen løbet ind i problemer med deres it-systemer. Det betyder, at sagsbehandlingen af ansøgninger til minivådområdeordningen først kan behandles i systemet fra september.
 
For at sikre, at det alligevel bliver muligt at få endelige godkendelser på plads i tide, så der kan etableres minivådområder i 2019, vil styrelsen håndtere de indkomne ansøgninger på følgende måde, når ansøgningsfristen - som er forlænget med et par dage frem til den 3. maj - udløber:

 

  • Ansøgningerne screenes for, om de lever op til formkravene, og der kan udstedes betingede tilsagn i perioden fra 3. maj til 1. september.
  • Når alle godkendelser fra kommunen til projektet er på plads, kan der søges om et endeligt tilsagn frem til 15. september. Sagsbehandlingen vil foregå manuelt, indtil it-systemet er på plads i september, og den skal sikre, at det er muligt at komme i gang med projekterne, så snart alle godkendelser er i hus.
  • Det bliver i øvrigt muligt at få udbetalt forskuddet (50 % af den beregnede projektomkostning) samtidig med, at man får det endelige tilsagn.
     

Under al kritik

Det er under al kritik, at der endnu engang viser sig at være problemer med at få rullet de kollektive virkemidler ud på en smidig og effektiv måde. De endelige tal foreligger ikke endnu, men vi forventer, at der vil være rigtig mange ansøgere, og at der vil være søgning på minimum det afsatte beløb (115 mio. kr.).

Det understreger, at landmændene er helt klar til at levere på de kollektive virkemidler.  Landbrug & Fødevarer kommenterede på nyheden i LandbrugsAvisen her.

 

Vi kan ikke tage ansvaret for fejl og sjusk andre steder og forudsætter, at Miljø- og Fødevareministeriet sikrer, at de nye problemer ikke forsinker eller på anden måde modvirker etableringen af minivådområder i 2019.
 
Styrelsen skal levere
Konkret betyder det, at der skal afsættes de nødvendige ressourcer til hurtig sagsbehandling. Landbrug & Fødevarer vil i samarbejde med oplandskonsulenterne følge udviklingen nøje og presse på for at sikre, at styrelsen leverer.
 

Erik Jørgensen

Seneste nyt fra lf.dk