Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Styrelse reagerer på vores ønske om klarhed

Vi skrev i sidste uge om de frustrationer og den debat, som forårets afslag på pulje til modernisering af kvægstalde fra 2018, har skabt. Vi har igen rejst sagen og stillet en række spørgsmål til Landbrugsstyrelsen. Efter vores pres har styrelsen udsendt en faglig meddelelse om prioritering af ansøgningerne til kvægordningen.

På baggrund af vores ønske om mere klarhed om den konkrete prioritering på ordningen, har Landbrugsstyrelsen meddelt, at de forventer at give i alt 135 tilsagn ud af 623 ansøgninger.
 
Det vil sige, at cirka 20 % af ansøgningerne opnår tilsagn . Det stemmer overens med, at puljen var overansøgt cirka fem gange. Ministeriet har tilføjet 9,3 mio. kr. til puljen, så der gives tilsagn for i alt 119,3 mio. kr.

 

Der stod i en række af afslagsbrevene, at det kun var projekter med minimum 1.115 kopladser i projektet, der kunne opnå tilsagn. Landbrugsstyrelsen erkender, at de ikke har været særligt præcise i begrundelserne i afslagsbrevene. Styrelsen fortæller, at de landmænd, der har fået afslag, nu vil  modtage et nyt brev. Det fortæller, hvordan landmanden læser sit afslag.
 
Gennemsnitsstørrelsen er 273
Landbrugsstyrelsen oplyser også, at tilsagnsprojekterne varierer i størrelse fra 17 til 1.881 produktionspladser. Den gennemsnitlige størrelse på projekterne på tværs af alle indsatsområder er 273 pladser.

 

Landbrug & Fødevarer er særdeles optaget af, at det er de projekter, der er prioriteret, der bliver bygget. Vi bemærker derfor, at styrelsen endnu en gang skriver, at man som udgangspunkt må regne med, at der gives afslag på ændringer af projekter, som overstiger 10 %.

 

Vi arbejder fortsat videre for, at fremtidige ordninger prioriterer på baggrund af blandt andet en modenhedsvurdering af projekterne. Vi er optaget af, at der bliver givet tilskud til de projekter, der har en høj sandsynlighed for at blive realiseret inden for den to-årige projektperiode.

 

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk