Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox.com

Ambitiøs grøn dagsorden i EUs landbrugspolitik kræver det nødvendige budget

Landbrug & Fødevarer har sammen med de øvrige nordiske og baltiske lande lavet en fælles erklæring, hvor vi opfordrer til en ambitiøs landbrugspolitik på miljø- og klimaområdet. Men samtidigt understreget, at det forudsætter, at det nødvendige budget er til stede og at reglerne udarbejdes med udgangspunkt i landmændenes virkelighed.

Landbrug & Fødevarer har et uformelt samarbejde med landboforeningerne i Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen. Det har senest resulteret i en fælles erklæring om organisationernes krav til den såkaldte grønne arkitektur i Kommissionens forslag til udformningen af EUs landbrugspolitik efter 2020.

 

Landbrug & Fødevarers mål med erklæringen er blandt andet at sikre, at den fremtidige udformning af landbrugspolitikken understøtter en produktion af bæredygtige landbrugs- og fødevarer.

 

Erklæringen er blandt andet sendt til den finske regering, der overtager EU-formandskabet i andet halvår af 2019, og dermed centrale i de fortsatte forhandlinger om den endelige udformning af EUs landbrugspolitik efter 2020. 

 

Erklæringen kan ses her.

 

Niels Lindberg Madsen

Seneste nyt fra lf.dk