Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Foto: Colourbox

Integrationsministeren tilbageruller stramninger for landbrugspraktikantordningen

Landbrug & Fødevarer har længe opfordret politikerne til at fjerne særlovgivningen for landbrugspraktikanter sammenlignet med andre praktikanter. Den indsats har nu båret frugt i forlængelse af regeringens udspil om udenlandsk arbejdskraft.

Pr. 1. juni 2019 bliver stramningerne fra 2014 tilbagerullet således, at praktikanter kan blive i op til 18 måneder, kan komme i praktik i forlængelse af deres uddannelse og ikke længere skal have bestået en sprogprøve. Praktikanter der har fået ophold i 12 måneder kan søge om forlængelse til 18 måneder.


 

Integrationsministeren har gennemført ændringen i en bekendtgørelse, hvilket ikke kræver et politisk flertal. Der hersker derfor betydelig usikkerhed omkring hvorvidt lempelserne vil forsætte, såfremt der kommer en ny minister på området eller et flertal i folketinget modsætter sig det efter folketingsvalget.

  


Landbrug & Fødevarer sætter pris på tilbagerulningen og opfordrer til, at der nu skabes ro om området, så landmænd har vished omkring forholdene for at oplære udenlandske landmænd og udstille de mange fantastiske muligheder, dansk landbrug byder på.

Morten Holm Østergaard

Chris Holst Preuss

Seneste nyt fra lf.dk