Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Billede: Colourbox

Fejl i nyt ansøgningssystem skaber frustrationer

Det nye ansøgningssystem, som ansøgere om nye tilsagn til Pleje af græs- og naturarealer og Økologisk Arealtilskud skal anvende første gang i år, åbnede den 11. juni 2019. Desværre er systemet plaget af fejl og langsommelighed.

Landbrug & Fødevarer har bakket op om det nye ansøgningssystem, da det skal sikre markant hurtigere udbetaling af tilskuddene fremover, men vi kan nu konstatere, at systemet ikke var klart ved åbningen i sidste uge.
  

 

Nye økologer kan ikke søge om omlægningstillæg, da den del af systemet ikke er færdigprogrammeret endnu. En stor del af ansøgerne med eksisterende tilsagn kan ikke søge om fornyelser/ændringer, fordi deres indberetning til fællesskema 2019, anmeldelse af producentskifte eller udbetaling af 2018-tilskuddet ikke er færdigbehandlet. Systemet har været fejlbehæftet og har arbejdet meget langsomt.

 

Ikke acceptabelt
Landbrug & Fødevarer har på den baggrund i denne uge skrevet til Landbrugsstyrelsen, at det på ingen måde er acceptabelt, at systemet ikke kører fejlfrit. Det var vores klare forventning om, at styrelsen ville stille et stabilt, driftssikkert og gennemtestet system til rådighed ved åbning. Landbrugsstyrelsen har hele tiden bekræftet, at de har haft stort fokus på at sikre, at ansøgningsskemaet til nye tilsagn er gennemtestet og klart til brug ved åbningen.

 

Uholdbar situation
Vi har påpeget, at vores ansøgere og konsulenter står i en uholdbar situation. En situation som kun bliver forstærket af, at en stor del af ansøgningsperioden ligger henover almindelig sommerferieperiode. Det er som ansøger og konsulent ikke muligt at planlægge sit arbejde, når alle dele af ansøgningssystemet ikke virker. Der er derfor behov for, at systemet kommer op og kører fejlfrit, herunder at der bliver givet klar besked om, hvornår systemet kommer til at virke stabilt.

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk