Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Foto: L&F

Økologiske Sommermøder viser økologiens mangfoldighed

Landbrug & Fødevarers økologisektion har med sine to netop afholdte sommermøder ønsket at vise bredden og mangfoldigheden i den økologiske produktion.

Derfor blev sektionens to sommermøder afholdt to meget forskellige steder: På Holmager Økologi i Vestjylland, der er en stor kvæggård med 600 økologiske køer og 2.000 hektar planteavl. Og på Stengården i Nordsjælland, der er et alsidigt familielandbrug med æg, kød og grøntsagsproduktion og Danmarks største gårdbutik i Nordsjælland. I alt deltog mere end 200 økologiske medlemmer i de to møder.

 

- Det er rigtig godt at komme ud og se to så forskellige steder. Det viser virkelig bredden og mulighederne i den økologiske produktion, siger Hans Erik Jørgensen, der er formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion.

 

​Klimaaftryk
På mødet i Vestjylland deltog Martin Merrild, mens Anne Arhnung deltog i sommermødet på Stengården. Begge steder blev der debatteret nye veje til mindre klimaaftryk og øget bæredygtighed for den økologiske produktion. Nye klimaværktøjer fra SEGES giver viden om den enkelte gårds forskellige klimaaftryk og dermed landmanden mulighed for indblik i, hvor det giver mest mening at sætte ind med klimareducerende tiltag.

 

Hanne Børsch

Seneste nyt fra lf.dk