Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Ansøgningsfrist for nye tilsagn til økologi og naturpleje udsættes

Vi har siden ansøgningssystemets åbning påpeget alle de fejl og udfordringer, der har været med det ufuldstændige ansøgningssystem.

En del af de økologiske landmænd og landmænd, der får tilskud til pleje af græs, har de seneste tre uger ikke kunnet søge nyt økologi eller plejegræstilsagn på grund af IT-problemer hos Landbrugsstyrelsen. Ingen nye økologer har kunne søge om omlægningstillæg. Det får nu Landbrugsstyrelsen til at udskyde fristen fra den 23. august til den 30. september 2019.

 

​Simpelthen ikke i orden

Landbrug & Fødevarer har siden ansøgningssystemets åbning den 11. juni påpeget alle de fejl og udfordringer, der har været med det ufuldstændige ansøgningssystem. 

 

”Selvom vi hos Landbrug & Fødevarer naturligvis er glade for, at Landbrugsstyrelsen endelig reagerer på vores gentagne henvendelser og nu udskyder ansøgningsfristen, er det simpelthen ikke i orden, at der er dele af systemet som ikke på noget tidspunkt har været tilgængeligt her tre uger efter ansøgningsrundens start. På den baggrund er der jo heller ikke andet at gøre for styrelsen end at udskyde fristen,” siger Niels Peter Nørring, der er områdedirektør for Bæredygtighed, Miljø & EU hos Landbrug & Fødevarer.

 

”Det vigtigste for Landbrug & Fødevarer har hele tiden været, at ingen landmænd må blive forhindret i at søge om økologisk arealtilskud eller plejegræstilskud på grund af et mangelfuldt IT-system. Samtidigt skal det sikres, at udbetalingerne i sidste ende ikke bliver forsinket på grund af de her udfordringer,” siger Kirsten Lund Jensen, der er økologichef hos Landbrug & Fødevarer.

 

Landbrug & Fødevarer vil blive ved med at følge udviklingen af systemet tæt, da det fortsat er afgørende, at alle fejl og mangler rettes. 

 

Fakta fra Landbrugsstyrelsen:


  • I alt er der 2.500 ud af 10.000 landmænd, som i forvejen har et tilsagn om Økologisk Arealtilskud og/eller pleje af græs, der ikke har mulighed for at søge. Landbrugsstyrelsen arbejder på højtryk for, at det bliver muligt inden for de kommende uger.
  • Det er slet ikke muligt at ansøge om omlægningstillæg under ordningen Økologisk Arealtilskud. Landbrugsstyrelsen tester nu opsætningen af dette og håber, at der kan søges om omlægningstilskud i løbet af kort tid. Der vil blive orientere på systemets driftsstatus, når det er klart.
  • Herudover har der været forskellige andre fejl i opstartsperioden, som styrelsen oplyser enten er løst eller forventes løst inden for de nærmeste dage.
 

 

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk