Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Foto: Colourbox

Lodsejermøder om grundvandsbeskyttelse – L&F bidrager med viden og deltagelse

Der har den seneste tid været adskillige møder mellem landmænd og landboforeninger rundt i landet om grundvandsbeskyttelse, især i forhold til restriktioner i muligheden for anvendelse af pesticider og nitrat. L&F har bistået med viden om politiske aftaler og gældende regler på området.

Rundt om i landet er kommuner i gang med at lave indsatsplaner og tiltag i de boringsnære beskyttelsesområder (BNBO’er).

 

Mange steder forløber det uden større problemer, men der er også steder, hvor processen kører fast og hvor det faglige grundlag ikke er i orden, eksemplevis i Beder ved Aarhus.

 

Meget komplekse regler

L&F bidrager gerne med vores viden og deltagelse, når der lokalt opstår et behov for assistance ved lodsejermøder. Regelsættet er allerede meget komplekst, og det bliver ikke mindre kompliceret fremover.

 

​Hold vågent øje

Derfor er det vigtigt, at lokalforeningerne holder et vågent øje med den kommunale implementering af reglerne. Vi har en interesse i at få disse processer til at foregå på rimelige vilkår med respekt for den private ejendomsret.

Nikolaj Ludvigsen

Søren Thorndal Jørgensen

Seneste nyt fra lf.dk