Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

L&F fortsætter fokus på hurtigere og enklere tilskud til miljøteknologi og modernisering af stalde

Landbrugsstyrelsen nedsatte i 2018 på baggrund af L&F’s pres en task force til at håndtere 462 udbetalinger af tilskud til miljøteknologi og moderniseringsstøtte inden udgangen af juni 2019. Formand for L&F svineproduktion Erik Larsen og formand for L&F kvæg Christian Lund mødtes i denne uge med miljø- og fødevareministeriets øverste ledelse om status for task forcens arbejde.

Mange landmænd, der har moderniseret stalde og investeret i ny miljøteknologi i de seneste år, har måtte udvise urimelig stor tålmodighed over for Landbrugsstyrelsens sagsbehandlingstider. 

 

På mødet med L&F-formændene kunne ministeriet oplyse, at task forcens arbejde nu er afsluttet, og at styrelsen er i normaldrift på området.
Der udestod ved task forcens deadline 70 sager, men ministeriet oplyser, at alle sagerne er i fremdrift.

 

Vi opretholder presset

L&F opretholder presset for at alle sager kommer i mål og har opfordret til klar kommunikation til de ansøgere, der venter.

 

Vi anerkender, at en pukkel er blevet nedbragt, men der er fortsat ansøgere, der venter på klar besked om deres sag, og det er vigtigt, at de bliver håndteret hurtigt og effektivt. Derudover er det helt afgørende, at fremtidige ordninger bliver væsentligt enklere at gå til.

 

​Normal drift 

L&F vil fortsat holde øje med, at Landbrugsstyrelsen kommer i normal drift på projektstøtteområdet. Her tænkes på alle dele af styrelsens håndtering af projekttilskud. Altså ikke kun hurtige udbetalinger, men også hurtige afgørelser og afklaringer om tilsagn og ændringer, enklere regler, effektiv klagesagsbehandling og høj retssikkerhed i forhold til komplicerede sager.

 

Landbrugsstyrelsen har skrevet om task forcens arbejde her:

 

 

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk