Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Uacceptabelt: Fortsatte problemer med nye økologiansøgninger og naturpleje

Landbrugsstyrelsen meddelte i starten af juli, at ansøgningsfristen for nye tilsagn til økologi og naturpleje blev udskudt fra den 23. august til den 30. september. Her ved udgangen af august er der desværre fortsat udfordringer med systemet.

It-bøvl har udfordret ansøgerne, siden ansøgningssystemets åbning i juni.

 

Det betyder blandt andet, at der fortsat er 1.600 sager, der ikke kan tilgå systemet for søge.

 

Det er helt utilfredsstillende, og L&F har bedt Landbrugsstyrelsen om en klar melding om, hvornår alle sager kan tilgå systemet.

 

​På ingen måder acceptabelt

Landbrug & Fødevarer følger sagen tæt. Ingen må forhindres i at søge pga. it-bøvl, og det er afgørende, at der kommer hurtige udbetalinger i den sidste ende af indførelsen af systemet. Det var det, der blev stillet i udsigt, da Landbrug & Fødevarer bakkede op om det nye system.

 

Landbrug & Fødevarer skrev allerede efter ansøgningsåbningen, der fra start var præget af fejl og problemer, at det på ingen måde er acceptabelt, at systemet ikke kører fejlfrit. Det var vores klare forventning om, at styrelsen ville stille et stabilt, driftssikkert og gennemtestet system til rådighed ved åbning. Det er uacceptabelt, at det ikke kører mere end to måneder efter åbningen.
 

Læs mere her. 

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk