Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Screendump: Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen begynder satellitbaseret kontrol

Se dine marker i IMK eller på landmand.dk

Landbrugsstyrelsen kontrollerer i år dele af grundbetalingsordningen ved hjælp af satellitbilleder. De kigger på, om der har været landbrugsaktivitet på markerne. Det er en forudsætning for at få grundbetaling, at der har været en landbrugsaktivitet på marken.

 

Landbrugsstyrelsen har nu lavet et kort, som viser de foreløbige resultater af satellitbilledanalysen. Markerne fremstilles med trafiklysfarver. Foreløbig er der grønne og gule marker, og senere (fra 15. oktober) vil der også være røde marker.

 

Landbrugsstyrelsen beskriver trafiklyset således på deres hjemmeside:
 
  • Er din mark grøn, betyder det, at vi betragter aktivitetskravet for grundbetaling som opfyldt.
  • Er din mark gul, betyder det, at vi på nuværende tidspunkt ikke har kunnet konstatere, om aktivitetskravet for grundbetaling er opfyldt, eller at marken ikke kontrolleres med satellitbaseret kontrol. Du skal selv tage stilling til, om du har opfyldt støttebetingelserne (læs mere om de gule marker i denne nyhed fra Landbrugsstyrelsen).
  • Er din mark rød (vises først fra 15. oktober), betyder det, at aktivitetskravet på din mark med overvejende sandsynlighed ikke er opfyldt. Du vil få et besøg, der følger op på kontrolresultatet, medmindre du umiddelbart efter den 15. oktober ændrer din ansøgning i TAST-SELV, så du alligevel ikke søger om grundbetaling for marken. I de tilfælde, hvor vi ikke når at annullere kontrolbesøget, vil der stadig blive taget hensyn til ændringen i TAST-SELV, hvis den er foretaget, inden kontrolløren anmelder kontrolbesøget. Bemærk, at en rød mark i sig selv ikke betragtes som en anmeldelse af et kontrolbesøg.

 

Det er muligt at se de gule og grønne marker ved at logge på Tast-selv service eller ved at logge på www.landmand.dk

 

Hvordan opfyldes kravet om landbrugsaktivitet?
På græs opfyldes kravet ved at afgræsse eller slå arealerne senest den 25. september, og på øvrige omdriftsarealer er landbrugsaktiviteten naturligvis dyrkning af en afgrøde.
 
Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at fristen for opfyldelse af aktivitetskravet kan være den 31. august eller den 15. september, hvis der er et landdistriktstilsagn på arealet.

 

Det vigtigste lige nu er, at alle sikrer sig, at der har været landbrugsaktivitet på de arealer, hvor der søges grundbetaling, senest 25. september.

 

Vi vil gerne opfordre til, at I som forening kommunikerer ud til jeres medlemmer om Landbrugsstyrelsens iværksættelse af satellitkontrol, så de bliver opmærksomme på, at det nu er muligt at holde øje med markerne i Tast-selv service eller på landmand.dk
 
Vi kommunikerer også om tiltaget i weekendens LandbrugsAvisen.

 

Maria Skovager Østergaard

Seneste nyt fra lf.dk