Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Foto: Colourbox

L&F: Vi bakker op om klimasamarbejde med erhvervslivet

Regeringen ønsker at indgå klimakontrakter med erhvervslivet. Landbrug & Fødevarer er glade for inddragelsen af erhvervslivet, som vi mener er nødvendige for at skabe resultater.

Erhvervslivet skal selv spille ind til opfyldelsen af regeringens klimamål om, at Danmark skal reducere sine emissioner med 70 pct. i 2030. Det skal blandt andet ske ved at indgå klimakontrakter mellem regeringen, brancher og virksomheder. Det annoncerede statsminister Mette Frederiksen på Dansk Industris topmøde d. 17. september.

Klimakontrakterne skal være en del af de klimahandlingsplaner, som regeringen vil lave når den nye klimalov er forhandlet på plads. For at opnå regeringens klimamål skal det opdeles branche for branche. I talen på Dansk Industris topmøde kommenterede statsministeren, at hendes håb var at med denne invitation vil der kunne skabes en grøn klimaplan branche for branche. En klimaplan, hvor man ikke kun taler på det overordnede plan, men kan dykke specifikt ned i alle de store brancher. 
Hvordan kontrakterne kommer til at se ud, skal drøftes med brancher og virksomheder på Marienborg i løbet af efteråret. Men før klimakontrakterne kan laves, skal en ny klimalov først vedtages. Et arbejde regeringen regner med at have færdigt omkring jul. 

 

Landbrug & Fødevarer hilser invitationen til erhvervslivet, om et samarbejde om klimaudfordringen, velkommen. Klimaudfordringen kræver handling fra alle sektorer - også landbruget. Derfor har vi i Landbrug & Fødevarer fremlagt en vision om et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050 og meldt ud, at vi vil gå forrest i arbejdet for at skabe en mere klimaeffektiv fødevareproduktion. Men vi kan ikke gøre det alene, og derfor er vi glade for invitationen om et samarbejde.

Vi vil dog minde om, at man skal passe på med at sætte for specifikke krav op for de enkelte brancher, og i stedet sikre vi får de bedste løsninger. Vi vil arbejde sammen med regeringen og Folketinget for at sikre, at arbejdet med at løse klimaudfordringerne sikrer vækst og udvikling af det danske fødevareerhverv fremfor afvikling. 

 

Maria Stein Knudsen

Seneste nyt fra lf.dk