Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Foto: L&F

Vi var vært ved stor landbrugskonference

Onsdag til fredag i sidste uge stod L&F i spidsen for en stor fælles landbrugskonference for Nordamerika og hele EU. På konferencen var der taler fra EU’s afgående landbrugskommissær Phil Hogan og den danske fødevareminister Mogens Jensen.

Hvert andet år samles landbrugsorganisationer fra Nordamerika og hele EU til en fælles landbrugskonference, der er organiseret i samarbejde med de europæiske landbrugsorganisationers fælles brancheorganisation Copa-Cogeca. I år stod L&F i spidsen for afholdelse af konferencen i Danmark, hvor 180 landmænd, folkevalgte og ansatte fra landbrugsorganisationerne deltog.

Konferencen bød på fem sessioner med tilhørende paneler, hvor præsidenterne for de enkelte landbrugsorganisationer var talere. I disse sessioner diskuterede panelerne de udfordringer og muligheder inden for innovation og teknologi, som landbruget står over for. Også den internationale handelspolitiske situation, forbrugertrends og tillid var på dagsordenen. Herefter var det muligt for deltagende parter i salen at stille yderligere spørgsmål. Sessionerne giver mulighed for at samle alle de input, der kommer fra Nordatlanten og skabe informationsdeling på tværs af landegrænser.  

Deltagere på konferencen kunne opleve taler fra EU’s afgående landbrugskommissær Phil Hogan, den danske fødevareminister Mogens Jensen og viceminister for marked og ernæring i Canadas landbrugsministerium. 

 

Det gode forbillede


L&F havde arrangeret både virksomheds- og landbrugsbesøg til deltagerne for at give dem et indblik i danske kompetencer, praktisk landbrug og forarbejdning i verdensklasse. Ved besøg hos virksomheden Novozymes fik deltagerne indblik i, hvordan de arbejder med bioteknologi og bæredygtighed. Besøget i hhv. Slangerup og Lejre gav indblik i det høje niveau af bæredygtig grise- og mælkeproduktion, som Danmark er repræsentanter for. 

 

Peter Michael Heller

Seneste nyt fra lf.dk