Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Europa-Parlamentet nedstemmer forslag om straks-forbud mod glyphosat

Glyphosat er til stadighed i politikernes fokus, selvom stoffet sidste år blev godkendt for fem år frem til 2022. L&F arbejder for, at landmænd stadig kan anvende midlet efter 2022.

Europa-Parlamentet stemte i sidste uge om et straks-forbud mod glyphosat, selvom parlamentet ikke har lovgivningsmæssig kompetence på dette felt. Forslaget blev nedstemt, men afstemningen viser, at der er stor fokus på glyphosat blandt politikere, meningsdannere og NGO’ere. En fokus, der overhovedet ikke er begrundet i noget faktuelt, men kun baseres på frygt og uvidenhed om de faktiske forhold.

Kommunikation nødvendig
Vi må som erhverv erkende, at selvom noget er godkendt, skal vi til stadighed forklare vores helt lovlige anvendelse af glyphosat og andre hjælpestoffer. Det er desuden vigtigt, at vi får flaget vores tillid til, at myndighederne håndterer deres opgaver på pesticid-området fagligt korrekt.


Velundersøgt og sikkert

Det paradoksale ved sagen er, at glyphosat igennem de mange år, det har været godkendt, er det mest undersøgte og veldokumenterede aktivstof overhovedet. Der er ikke konstateret problemer med glyphosat i det europæiske godkendelsessystem for pesticider, ligesom anvendelsen i Danmark efter L&F’s mening ikke giver anledning til bekymring.

L&F er allerede nu i gang med at arbejde for, at glyphosat fortsat kan anvendes efter 2022. Det indebærer, at vi forklarer omverdenen, at vi dels ikke kan undvære stoffet, og dels, at det ved eventuel udfasning vil have negative konsekvenser for klimaet.

L&F vil derfor arbejde for at glyphosat forsat kan anvendes i EU og i Danmark efter nuværende godkendelsesperiode udløber.

Nils Elmegaard

Seneste nyt fra lf.dk