Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Foto: Colourbox

Markliv.dk giver gode råd til levesteder i landskabet

Landbrugsstyrelsen samler viden om etablering af levesteder for dyr og planter på ny hjemmeside. Landbrug & Fødevarer er blandt samarbejdspartnerne.

Landbrugsstyrelsen har lanceret en ny hjemmeside www.markliv.dk. Den skal inspirere til, hvordan vi bedst skaber levesteder i landskabet til gavn for vilde dyre- og plantearter.


 

Udgangspunktet er, at mange danske landmænd allerede nu gør en kæmpe indsats for at tilgodese naturen i agerlandskabet. Men for at få budskabet ud til endnu flere lodsejere er den nye hjemmeside blevet til i samarbejde med en række organisationer – herunder Landbrug & Fødevarer, Danmarks Jægerforbund, Økologisk Landsforening, Danmarks Biavlerforening og Ornitologisk Forening. Siden fokuserer på den forskel, lodsejere kan gøre for naturen på ens ejendom – både i dyrkningsfladen og på de mere permanente strukturer som læhegn og så videre.

 


Siden samler relevante regler om for eksempel vildt- og bivenlige tiltag og brak og har til formål at give flere lodsejere mod på at skabe flere og bedre levesteder.


SEGES-fakta

Som et led i samarbejdet har de forskellige organisationer budt ind med viden om etablering af naturtiltag i form af faktaark og undersøgelsesresultater. Der er link til en lang række af de faktaark som SEGES har lavet med anbefalinger til, hvad man kan gøre for naturen i og omkring markerne og på naturarealerne.


SEGES’ faktaark indeholder praktiske oplysninger med en beskrivelse af formålet og effekten af de enkelte initiativer, hensigtsmæssig etablering og placering, samt hvordan det er muligt at se, om tiltaget har den ønskede effekt.


Hjemmesiden vil løbende blive opdateret med ny viden - find siden her.

Karen Post

Seneste nyt fra lf.dk