Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Foto: Colourbox.com

Uacceptable udfordringer med ansøgninger om økologi og plejegræstilskud

Ansøgere oplever desværre fortsat en meget kaotisk ansøgningsrunde i forbindelse med økologisk arealtilskud og tilskud til naturpleje. L&F og SEGES finder problemerne uacceptable og følger derfor udviklingen tæt.

Fristen for ansøgninger om nye tilsagn er egentlig overskredet nu. Den var først sat til midt i august og blev så udsat til den 30. september 2019. Men knap 1.600 ansøgere fik den 16. september 2019 yderligere udsat fristen til den 31. oktober via en ”dispensation”.

Listen over ansøgere med udskudt frist til den 31. oktober er her.

En række af sagerne med udskudt frist har fået adgang til systemet. Det fremgår også af listen at 80% af de sager, der har fået udskudt fristen til den 31. oktober fortsat – tre uger før den nye frists udløb – ikke er tilgængelige. 

Det er selvfølgelig helt utilfredsstillende. L&F forventer derfor en ny udsættelse for en række af sagerne, og vi har bedt om, at det bliver meldt ud snarest muligt. 

 

Ingen skal komme i klemme

Det er vigtigt for L&F, at ingen ansøgere skal afskæres fra at søge om nye tilsagn pga. IT-problemer. Ingen skal komme i klemme som følge af en kaotisk ansøgningsrunde og udbetalingerne af tilskud skal komme til tiden. Udsigten til hurtig udbetaling af tilskuddene fremover var netop grunden til, at L&F bakkede op om indførelsen af det nye ansøgningssystem.

Det er ikke muligt at indsende et tilsagnsskema, der ikke er på dispensationslisten. Hvis man forsøger på det, vil man få en melding om at ansøgningsfristen er overskredet.

Vi har påpeget over for Landbrugsstyrelsen, at det er vigtigt, at der ikke er nogen, der kommer i klemme som følge af den kaotiske situation omkring årets ansøgningsrunde. Vi afventer fortsat tilbagemelding herpå.

 

Kirsten Lund Jensen

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk