Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Landbrug & Fødevarers Klima Advisory Board

Nyt Klima Advisory Board skal sikre fremgang i arbejdet mod et dansk klimaneutralt fødevareerhverv

Landbrug & Fødevarer har nedsat et nyt Advisory Board med klimaeksperter og repræsentanter fra ikke-kvotesektoren til at rådgive og hjælpe i arbejdet mod et klimaneutralt dansk fødevareerhverv i 2050. Advisory Boardet blev lanceret d. 11. oktober, hvor det havde sit første møde.

Landbrug & Fødevarer har en vision om, at det danske fødevareerhverv er klimaneutralt i 2050. Det gør vi fordi, at vi ved, at klimaet kræver handling nu. Fra alle sektorer. Befolkningstilvæksten, fødevareefterspørgslen og klimaforandringerne rejser en enorm udfordring.

 

Produktionen af fødevarer påvirker klimaet, og derfor er der brug for nye, innovative løsninger, hvis vi skal mætte alle munde og samtidig sikre, at vi tager vare på verdens klimaudfordringer.
 
 
Klar til at løfte
Det danske fødevareerhverv er klar til at løfte den udfordring. Vi vil gå forrest. Og vi vil skabe de løsninger, som ikke kun kan blive svaret på den danske klimaudledning, men som også kan inspirere og vise vejen for vores kollegaer i resten af verden. Det er vores vision, at Danmarks fødevareerhverv skal være klimaneutralt senest i 2050. Det er en ambitiøs vision. Men vi siger også ærligt, at vi i dag ikke fuldt ud kan sige, hvordan den skal realiseres. Faktisk kender vi kun cirka halvdelen af vejen.

 

Derfor har vi i Landbrug & Fødevarer valgt at oprette et klimaråd, også kaldet Klima Advisory Board, som skal rådgive og inspirere os til at komme i mål med vores vision om et klimaneutralt fødevareerhverv. Det består af medlemmer fra forskningssektoren, repræsentanter fra ikke-kvotesektoren og fra grønne organisationer. Alle med det til fælles, at de er eksperter inden for forskellige aspekter af arbejdet med at løse de store klimaudfordringer, som vi står over for.

 

Advisory Boardets formand er klimaprofessor Kathrine Richardson, og blandt dets medlemmer er bl.a. tidligere formand for Klimarådet Peter Birch Olesen, Professor Jørgen E. Olesen, Præsident for DN Maria Reumert Gjerding, og administrerende direktør i Dansk Energi Lars Aagaard.

 


 
Første møde i fredags
Det første møde var d. 11. oktober, hvor 12 ud af 13 medlemmer deltog.

 

 

 

Medlemmerne gik til opgaven med højt humør. De roste L&F’s initiativ og var glade for at være en del af Klima Advisory Boardet.

 

Katherine Richardson, som er formand for Advisory Boardet, kommenterede, at hun i flere år har bedt landbruget om at omstille til at blive mere klimaeffektivt, og at derfor sagde hun selvfølgelig ja, da hun fik tilbuddet om dialog. Alle var enige om, at det ikke er nogen nem opgave at gøre det danske fødevareerhverv klimaneutralt, men i stedet en meget kompleks udfordring. Men hvis klimaudfordringen skal løses, så vil det kræve samarbejde på tværs af erhverv, forskere, og grønne organisationer.

 

Landbrug & Fødevarer er stolte over at kunne nedsætte et Advisory Board på klima, hvor medlemmerne har så stor faglig tyngde. Vi er taknemmelige over, at alle medlemmerne har sagt ja til at tage del i arbejdet, og glæder os til sammen at arbejde mod en mere klimaeffektiv fødevareproduktion.

Maria Stein Knudsen

Seneste nyt fra lf.dk