Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Vandråd 2019/2020: Bekendtgørelse og tidsplan er klar – husk at melde repræsentanter ind

Bekendtgørelsen, der formelt sætter gang i vandrådsarbejdet 2019/2020, trådte i kraft den 29. oktober. Kommuner anmoder foreninger m.fl. om at indmelde repræsentanter. Husk at udpege L&F-repræsentanter og melde dem ind til både kommune og Axelborg.

Bekendtgørelsen om vandråd er nu endelig trådt i kraft, og vandrådsarbejdet starter formelt op. En række kommuner har imidlertid allerede sat egne deadlines for anmodninger om oprettelse af vandråd og indmelding af repræsentanter, så det haster med at komme på banen, hvis der ikke allerede er fundet repræsentanter fra egne foreninger og L&F. 

I nyhedsbrevet den 23. oktober meddelte vi en intern deadline for at finde repræsentanter til mandag den 4. november, og alle foreninger – såfremt man ikke har fået det gjort endnu – opfordres til hurtigst muligt at få koordineret med de øvrige foreninger i hvert af de 23 hovedvandoplande og i fællesskab fundet navnene på L&F-repræsentanter og suppleanter. 


Navnene skal som tidligere udmeldt sendes til Lene Christiansen: LECH@LF.dk. Så vil vi sørge for at koordinere materiale mv. til støtte ved vandrådsarbejdet.
 
Bemærk! Husk også at melde navnene ind til kommunen. Da der ikke findes en samlet liste over sekretariatskommuner endnu (tidligst medio november), og da de enkelte kommuner opererer med forskellige frister, er det ikke en sikker løsning at melde repræsentanterne ind fra centralt hold. 

Ved man ikke, hvem der er sekretariatskommune, melder man blot navnene ind til en vilkårlig kommune i oplandet, så sender de listen videre til sekretariatskommunen.
 
Miljø- og Fødevareministeriet har meldt følgende procesplan ud for arbejdet:
 
Bekendtgørelse trådt i kraft d. 29. oktober
Deadline for fastlæggelse af sekretariatskommune d. 13. november
Nedsættelse af vandråd senest d. 2. december
Vandråd skal afrapportere til staten senest 22. september 2020.
 
Det er positivt, at kommunernes frist for at komme med indspil til staten først er den 22. september 2020. Oprindeligt var der lagt op til frist den 30. juni 2020.
 
 

Erik Jørgensen

Seneste nyt fra lf.dk