Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Ventetid på over et år på svar på ansøgning om ny miljøteknologi

Halvdelen af ansøgerne om tilskud til ny miljøteknologi til æg, fjerkræ, gartneri og planteavl i 2018 har nu ventet over et år på svar på deres ansøgning. Vi arbejder for hurtige afgørelser.

Oprindeligt havde ministeriet ellers meldt ud at man som ansøger kunne forvente svar inden 1. juli 2019. Det mål nåede man ikke, og ministeriet meldte en ny ambition ud om at blive færdige ved udgangen af oktober 2019. Den er så heller ikke nået. Ministeriet har oplyst over for Landbrug & Fødevarer, at man nu forventer, at ansøgningerne bliver afgjort inden nytår.

Landbrug & Fødevarer bliver ved med at følge ordningerne tæt med fokus på at der er fremdrift i både tilsagnsgivning og udbetaling. Landbrug & Fødevarer arbejder også for enkle ordninger, en fair fordeling af tilskud samt en høj grad af retssikkerhed for ansøgerne. Vi bliver også ved med at opfordre ministeriet til at kommunikere klart om fremdriften. Man kan se under de enkelte tilskudsordninger, hvor langt ministeriet er nået måned for måned med tilsagn og udbetalinger. 

Der er aktuelt en ny tilskudsordning åben for investeringer i miljøteknologi 2019 (kvæg og gartneri). Den er åben frem til 5. december 2019. Det er håbet, at tilsagn her vil blive behandlet noget hurtigere i Landbrugsstyrelsen, da tilskuddets størrelse og teknologiernes effekt er standardiseret. 

 

Hvad betyder det for dig som landmand?

  • Landbrug & Fødevarer arbejder for hurtige afgørelser af ansøgninger om miljøteknologi. Forsinkede tilsagn forsinker investeringer. Forsinkede udbetalinger presser landmændenes likviditet. 
  • Hvis miljøteknologiordningerne ikke er til at gå til, så hæmmer det investeringer i ny teknologi til gavn for miljø og klima.

 

 

Mette Trudsø Kruse

Seneste nyt fra lf.dk