Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Foto: Colourbox

Store udfordringer med sagsbehandlingstiderne i klagenævn

L&F presser på for at få reduceret sagsbunkerne.

Landbrug & Fødevarer modtager i stigende grad henvendelser fra landmænd og virksomheder, der modtager et standardbrev fra Miljø- og fødevareklagenævnet og Planklagenævnet.  I brevene meddeler det konkrete nævn, at sagen er modtaget, og at det ikke er muligt at overholde målet for, hvor længe det tager at behandle en sag. Brevet understreger, at det ikke er muligt at vurdere, hvornår der kan træffes afgørelse i sagen grundet sagsbunker.

 

Det er ikke muligt at få oplyst, hvor lang ventetiden er, men til gengæld lover de at sende et brev, hvis der ikke er sket noget efter 6 måneder.


Flere penge afsat

Landbrug & Fødevarer er fuldt opmærksomme på problemstillingen og presser på for at få reduceret sagsbunkerne – og ikke mindst sagsbehandlingstiderne. Der er blandt andet afsat flere penge til bl.a. Planklagenævnet på finansloven.

 

Stærkt utilfredsstillende
L&F er klar over, at det ikke alene vil kunne løse udfordringerne og vil derfor følge op på problemet og presse på for en hurtigere fremdrift. Samtidig er det L&F’s opfattelse, at det er stærkt utilfredsstillende, at selv små sager sander til i et klagenævn, da de forholdsvist hurtigt burde kunne afgøres.

Anette Christiansen

Seneste nyt fra lf.dk