Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Foto: Colourbox

Landbrugsstyrelsens IT-systemer skal virke

Landbrug & Fødevarer lægger løbende pres på Landbrugsstyrelsen for forbedring og bedre tests af IT-systemer.

Landbrug & Fødevarer har gentagne gange henvendt sig til Landbrugsstyrelsen med et stort ønske om, at deres IT-systemer til ansøgning om støtte virker og at det er ordentligt gennemtestede før ibrugtagning. Desuden er det vigtigt, at der ikke er landmænd som kommer i klemme som følge af fejl i systemerne.

 

Efter dette års oplevelser med Landbrugsstyrelsens IT-systemer både under den store ansøgningsrunde med start den 1. februar og med det nye ansøgningssystem for tilsagn til pleje af græs- og naturarealer og økologisk arealtilskud, er Landbrug & Fødevarer alvorligt bekymret for, hvordan disse ansøgningsrunder vil komme til at fungere i 2020.

 

Der har i år været massive IT-problemer i begge ansøgningsrunder. De massive IT-problemer i år har givet helt urimelige arbejdsvilkår for de konsulenter, der laver ansøgninger for landmændene. Der er hårdt brug for forbedringer.

 

Skal køre fra første dag

For Landbrug & Fødevarer er det helt essentielt, at systemerne kører fra første dag i ansøgningsrunden, og at det fra starten er muligt at lave en fuld ansøgning i systemet. Landbrug & Fødevarer har mange gange påpeget vigtigheden af, at systemerne er gennemtestede fra starten og at fejlretning sker så hurtigt som muligt under ansøgningsrunderne, og vi har bedt om en redegørelse for, hvordan systemerne bliver testet og klargjort til de kommende ansøgningsrunder, herunder hvordan brugerne involveres i at teste systemerne.

 

Det er også vigtigt at alle data, som er nødvendige for at gøre ansøgning og indberetning færdig er tilgængelige så hurtigt som muligt, og allersenest ved ansøgningsrundens start den 1. februar. Det gælder fx data om husdyrefterafgrøder, oplysninger om tilsagn på arealerne m.v.

 

 

Hvad betyder det for mig som landmand?

  • Problemer med Landbrugsstyrelsens IT-systemer forøger tidsforbruget til EU-ansøgninger og øger risikoen for fejl i ansøgningerne, da ansøgningerne ofte ikke kan laves færdige ad en gang.
  • Det betyder at omkostningerne ved at lave en EU-ansøgning og risikoen for fejl og dermed støttereduktioner øges for landmanden.
 
 

 

Maria Skovager Østergaard

Seneste nyt fra lf.dk