Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Kvægundtagelsen for 2019/2020 offentliggjort i ny husdyrgødningsbekendtgørelse

Den danske kvægundtagelse for 2019/2020 er nu offentliggjort i husdyrgødningsbekendtgørelsen. Nyt er muligheden for at bruge cikorier som efterafgrøde og flere muligheder for dækafgrøder til efterafgrødeudlæg. L&F ønsker øget fleksibilitet.

Miljø- og Fødevareministeriet har den 2. februar offentliggjort den nye husdyrbekendtgørelse, som indeholder betingelserne for at anvende kvægundtagelsen i planperioden 2019/2020.

  

 

 

Som noget nyt kan cikorier bruges til at opfylde kravet om, at 80 % af harmoniarealet skal dyrkes med afgrøder med højt kvælstofoptag og lang vækstsæson.  Nyt er det også, at alle typer vårsåede og efterårssåede kornafgrøder til modenhed kan bruges som dækafgrøder.

 

 

Landbrug & Fødevarer havde gerne set, at den nye kvægundtagelse gav mere fleksibilitet bl.a. i forhold til datofrister for etablering af efterafgrøder, men det åbnes der desværre ikke op for. Processen med at få den næste kvægundtagelse på plads, der skal have virkning fra 1. august 2020, er dog allerede begyndt, og Landbrug & Fødevarer vil i den forbindelse sammen med kvægsektoren arbejde for at få mere fleksibilitet i reguleringen

 

 

Læs mere på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

 

 

Link til den nye husdyrgødningsbekendtgørelse.

 

 

Henrik Bang Jensen

Seneste nyt fra lf.dk