Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

L&F: Endnu en gang bekræftet at først-til-mølle ikke duer

Efter en kaotisk start på ansøgningsrunden om de målrettede efterafgrøder er det endnu en gang blevet slået fast, at først-til-mølle ikke duer. Landbrugsstyrelsen arbejder på en ny model til næste år.

Opstarten på ansøgningsrunden for målrettede efterafgrøder har igen i år givet store udfordringer. Til trods for massiv kritik af princippet om at søge støtten efter først-til-mølle-princippet fra både Landbrug & Fødevarer og konsulenter rundt om i landet valgte Landbrugsstyrelsen at fortsætte med først-til-mølle-princippet igen i år.

 

Når de målrettede efterafgrøder søges efter dette princip giver det en enorm belastning af det IT-system (Tast selv-service), der anvendes til ansøgningsprocessen. Det betød, at systemet på åbningsdagen den 1. februar kørte ekstremt langsomt, og der var en lang række fejl på systemet.

 

Derudover sætter først-til-mølle-princippet konsulenterne i en helt urimelig situation, hvor det reelt bliver dem, der afgør, hvem der får del i støtten til etablering af målrettede efterafgrøder.

 

​Presser på for ny model 

Landbrugsstyrelsen arbejder på, at det udskældte først-til-mølle princip til næste år bliver erstattet af en anden model. Og vi vil presse maksimalt på for, at der kommer en ordentlig ordning til næste år.

 

SEGES og Landbrug & Fødevarer følger ansøgningsrunden om målrettede efterafgrøder, grundbetaling og udbetaling af landdistriktstilsagn tæt. Vi er ekstremt opmærksomme på, at ansøgningssystemet fungerer, at fejl bliver rettet, og at der er tilstrækkelig performancehastighed.

Maria Skovager Østergaard

Seneste nyt fra lf.dk